Om Enotria

Du har ankommet Enotria. Dette mystiske navnet har sitt opphav i folkestammen enotrierne, vindyrkere fra Hellas som slo seg ned i det sydlige Italia for over tre tusen år siden. Med litt poetisk frihet kan vi si at Enotria betyr de kultiverte druers land – eller rett og slett vinlandet.

Her finner du bekjennelser, bilder, anbefalinger og anekdoter fra en sjanseløs livsnyter med lav toleranse for fristelser. Mine italofile matvaner og reisemønstre har etterhvert blitt preget av det franske, men la det være sagt: min smak har ikke landegrenser, appetitten er grenseløs. 

Midtsommer 2016 gikk jeg av etter utført tjeneste i vinimportbransjen, og trådte inn i de skrivendes rekker, som blogger og som vinskribent og nettredaktør i Vinforum. Sulten, tørst, og med lengsel etter duvende vinlandskap, parisiske østersbuler, toscansk kjøtt, romersk frityr, pecorino med pepper, kald vin i kjøkkenglass, snegler på rivieraen, viltvoksende rosmarin og moden champagne i store flasker. Write drunk, edit sober, sies det. Måtte Dionysos være nådig.

– Eirik Sand Johnsen


Kontakt meg på eirik (a) enotria.no eller på 93010188.

Følg Enotria på Facebook og Instagram