Enotria

  • Blogg
  • Om Enotria
  • Søk og arkiv
  • Vinkurs
  • Enotria Grill
IMG_8189.jpg

En flaske champagne i dorgefart

October 11, 2017 by Eirik Sand Johnsen

Det var første gang jeg smakte champagne fra Charles Dufour, da vi la ut fra kai for en noe halvhjertet fisketur i skumringstimen. Skryt og røverhistorier skulle visst ikke hjelpe på fiskelykken, men selv om mjøsørreten ikke lot seg ikke imponere, satt champagnen på første kast.

Bare et raskt blikk på flasken gir hint om at det her er snakk om en liten øko-produsent i en mindre fasjonabel del av Champagne-distriktet. Dufour dyrker noen små åkerlapper med druer på økologisk vis i Aube, og vinene spontanfermenteres, gjennomgår malolaktisk gjæring, og modnes i eikefat av diverse størrelser. Vinen er usvovlet, og i det hele tatt befester naturvinsfilosofien seg ganske tydelig i vinen, som har en type frekk syrlighet og litt preg av forslått eple, som jeg forbinder med denne stilen. Bulles de Comptoir #5 har base av 2014-vin tilsmakt med reserver laget i en soleraløsning som ble startet i 2010. Jeg likte den fine eplesyrligheten, med hint av sjømineraler, smør og krydder, og den gode munnfølelsen med litt fedme. C'est joli !, står det på baketiketten. Den skjemmet slett ikke våre portugisiske kvalitetssardiner og lukten av totakts-eksos.

Champagne Charles Dufour Bulles de Comptoir #5
Varenummer: 1266001
Pris: 379,00
Bestillingsutvalget
På lager i 10 butikker (alle i Oslo)

IMG_8174.jpg
IMG_8187.jpg
IMG_8188-2.jpg
IMG_8190.jpg
collage.jpg
IMG_8191.jpg
October 11, 2017 /Eirik Sand Johnsen
Champagne
  • Newer
  • Older

Enotria på Facebook | Enotria på Instagram 

All rights reserved © Eirik Sand Johnsen
Kontakt: eirik@enotria.no